Inredningstrender år 2017

Att inreda sitt hem kan vara klurigt, men för många väldigt viktigt. Inredning kan göra enorma skillnader i hemmet, och även de minsta detaljerna gör skillnad. Många som är intresserade av inredning vet precis vad dem ska göra för att få det precis som de vill, och ofta har de en egen stil som de följer i varje liten sak de köper. Men för alla de som inte har så pass bra koll på inredning och hur man ska göra för att få hemmet att se snyggt och sammanhängande ut kan det vara bra att få lite tips och trix. Varje år kommer det nya inredningstrender, vissa stannar kvar längre och vissa håller bara ett tag. Oavsett kan det vara kul att följa dessa trender när man inreder, för att få hemmet modernt och snyggt.

9 inredningstips för 2017

Stora pampiga lampor

År 2017 har lampan en betydande roll för inredningen. Det har tidigare år varit en enkel lampa med en hängande sladd som varit inne, men inte i år. 2017 är det inte längre det enkla man ska köra på, snarare tvärt om, ju större desto bättre. En pampig ljuskrona är ett säkert kort att köra på, oavsett takhöjd. Många tror att man måste ha högt till tak för att kunna ha en ljuskrona, men så är inte fallet. I år är det inne att ha stora ljuskronor hängandes från taket även i låg höjd. Lamporna i låg höjd utmärker sig nämligen mer än vad de i högre höjd gör.

Industriella lampor

Den industriella och klassiska trenden på möbler har varit något som hållit i sig i flera år, och än är trenden inte slut, snarare tvärt om. Även i år är det otroligt trendigt att använda sig av denna trend, inte minst på lampor och bord.

Retro

Även denna trend har funnits länge och kommer inte att försvinna detta år heller. Denna trend går att tolka på många olika sätt och går att anpassa beroende på vad man gillar. Det går att köra all in men det går även att tona ner trenden något och endast använda sig av några möbler eller detaljer i denna stil. Ett exempel på denna trend kan vara en benvit bas i rummet med enkla möbler och färgstarka detaljer fyllda av mönster.

De populäraste inredningsfärgerna år 2017

I år är det en kontrast mellan de enkla kalla färgerna grå, svart och vitt och de varma roströda och rosa färgerna som gäller. Rosa och roströda färger har aldrig varit hetare och dessa färger ska gärna matchas med kalla färger som till exempel svart eller med varma färger så som tillexempel brun. Denna trend påminner mycket om inredningstrenden som fanns på 1970-talet.

Att inreda med sammet

Sammetstrenden är en trend som hängt med länge nu, men än är den inte över. Sammer är populärt på kläder, men även när det kommer till inredning. Sammet är ett material som utstrålar lyx och kan lyfta vilket rum som helst. Enstaka sammetsdetaljer eller möbler är en perfekt färgklick i ett avskalat rum.